Rólunk
A minőségi termelői méz elkötelezett hívei vagyunk
Odafigyeléssel készül
A Farsang méhészet elkötelezett híve a minőségi méz előállításának, ezért minden terméke csakis kizárólag a saját méhészetéből származik. Bizonyítja ezt, hogy minden csomagoláson megtalálható a „termelői” jelző, melyet csak saját termelésű mézek kaphatnak!
100%-ban természetes
A termelés során Magyarország legkiválóbb méhlegelőit járjuk be a méhekkel.
Mézeink fajtától függően így származhatnak a Gödöllői-dombság, a Karancs hegység, a Zselic dombság, a Kiskunság vagy éppen az Észak Alföldi síkság területeiről is. A vándorlások során gyűjtött mézek feldolgozása minden esetben Kókán történik hagyományos eljárással.
Ez egyebek mellett annyit jelent, hogy a mézeket soha nem hőkezeljük magas hőmérsékleten! Így 100%-ban a természetes formájukban kerülnek üvegezésre és élettani hatásuk is kiemelkedő a kereskedelemben kapható bizonytalan eredetű mézekkel szemben.
Gondosan megtervezzük minden lépésünket.
Az én történetem
Sokat gondolkoztam már azon, hogy mikor kezdődhetett a méhészetem kialakulása. Persze, ha most például egy pályázatot írnék, akkor egyértelmű volna a válasz: 2014 márciusában vásároltam az első méhcsaládjaimat, tehát a hivatalos válasz szerint ekkor.
Ez viszont csak féligazság, mert visszagondolva már sokkal korábban vonzott, a friss levegő, a tavaszi megújulás, a repce és a napraforgó tömeges virágzása, az érintetlen patakpartok, a végeláthatatlan kökényesek virágzása, a járatlan utak felfedezése, a felhők vonulása, a pillanat alatt kialakuló zápor és az abban bőrig ázás, egyszóval a természet.