Összetevők: Hársméz
Megjegyzések a termékkel kapcsolatban:
- A természetes méz idővel kristályosodhat. Van amelyik 1-2 hét alatt (pl. repceméz), van amelyik sokkal több idő alatt (akácméz, selyemfűméz). Viszont tudni kell, hogy ezen kristályosodási folyamat alatt a méz semmit nem veszít minőségéből. Több év elteltével is fogyasztható!
- Egy éves kor alatti gyermekeknek nem adható!
- Tárolás száraz, napfénytől védett helyen!
- Minőségét megőrzi a csomagolástól számított 1 évig
Teljes hársméz kínálatunkat különböző kiszerelésekben itt találod: https://www.farsangshop.hu/termekkategoria/mezek/?filter_mez-fajta=harsmez&query_type_mez-fajta=or
Hársméz Használati Kisokos
- Nagyon fontos, hogy minden hársméz megkeseredik magas hő hatására. Emiatt sütéshez és főzéshez kevésbé ajánlott a használata.
- Ellenben rengeteg hideg étel, ital és desszert készíthető vele, alább találsz pár ötletet.
- Az egyik legerősebb antibiotikus hatású méz, emiatt különösen ajánlott meghűléses, torokgyulladásos betegségek kezelésére.
Néhány recept ötlet:
- Hársmézes joghurt: Keverd össze a hársmézet natúr vagy görög joghurttal, és szolgáld fel friss gyümölccsel.
- Saláta dresszing: Készíts könnyed saláta dresszinget hársméz, olívaolaj és citromlé kombinációjával.
- Hársmézes gyümölcssaláta: Adj hársmézet gyümölcssalátához, hogy édes és friss ízt kölcsönözz a gyümölcsöknek.
- Fagylalt: Csorgass egy kis hársmézet vaníliafagylaltra vagy joghurtfagylaltra a különleges ízért.
- Hársmézes sült sajt: Sütés után csepegtess hársmézet sült sajtra és szolgáld fel ropogós kenyérrel.
- Hűsítő italok: Adagolj hársmézet jegesteába vagy limonádéba, hogy felfrissülj a melegebb napokon.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.